Rondje Duitsland
Vier dagen cultuur beleven in de vredesstad Münster (Reisnummer FC02)

Münster stad van de vrede

Münster, de stad waar in 1648 de vrede van Münster werd gesloten; het einde van onze 80 jarige oorlog en het begin van het onafhankelijke Nederland. Münster is tegenwoordig een stad met charme, karakter en traditie en wegens de universiteit een stad met een jeugdig flair. Münster is na de oorlog weer opgebouwd op de middeleeuwse fundamenten waardoor de binnenstad het oude karakter van weleer heeft bewaard. Op de Prinzipalmarkt en aan de St. Paulus kathedraal komt het beeld van de oude rijke koopmansstad weer terug. Münster is de stad van cultuur, shoppen, lekker eten en bezienswaardigheden. Geniet bij een rondwandeling door het oude centrum de levendige stad die in 2004 de Liv Com Award ontving.
Kaartje
Programma
Vrijdag komt u op de fiets, met de auto of met het openbaar vervoer naar Münster. Na het inchecken in het hotel staat de vredesstad voor u open. Voor de eerste namiddag en de avond geven we volgende tip:
Bezoek Pablo Picasso Museum
Bezoek Altbierküche Pinkus Müller

's Zaterdags beginnen we met een stadswandeling van 11.00 uur tot 13.00 uur. Naar keuze in de Engelse of de Duitse taal. 's Middags kunt u beginnen met de fiets- of voettocht langs de 61 beeldhouwwerken
Onze tip voor de avond: het GOP variété-theater met avondeten en drankjes. De zondag staat in het teken van de beeldhouwwerken in Münster. U kiest uit een vijftal routes en met de fiets (of te voet in de binnenstad) gaat u verder enige van deze 61 beeldhouwwerken bekijken. Op de laatste avond in Münster kunt u nog een keer door de oude stad wandelen, de prachtige etalages op de verlichtte Prinzipalmarkt bekijken, een cafeetje in de binnenstad bezoeken, nog een keer rond de Aasee lopen en daar het uitgangscentrum "Aaseeterrassen" bezoeken of het nieuwe uitgaansleven aan de oude haven, de "Kreativkaj" opzoeken.
Maandag tot slot: Er is nog een bezoek aan het Krameramtshaus en de bibliotheek mogelijk. Misschien wilt u nog een rondje shoppen in Münster.
Hotel.
Het familiair gevoerde hotel in de 4**** sterren categorie ligt zeer centraal in de stad. De meeste bezienswaardigheden en de shoppingcentra zijn te voet bereikbaar. Het centraal station ligt op een steenworp afstand. Het succes van dit hotel is niet alleen afhankelijk van de goed gelukte combinatie van traditie en charme, maar tevens het gevolg van een uitstekend team van medewerkers die er alles aan zullen doen om uw oponthoud in Münster zo aangenaam mogelijk te doen verlopen. Alternatief wanneer dit hotel bezet is: een ander hotel in de binnenstad in de 4**** categorie of in de categorie 3*** Superior.

Opmerking:
Dit arrangement kan vanaf elke dag in de week geboekt worden. Onze aanbeveling is om Münster van vrijdag - maandag te bezoeken; u kunt zo op de zondag in relatieve rust de beeldhouwwerken bekijken.

Prijs per persoon: Euro 269,- (op basis van tweepersoonskamer)
Toeslag 1-persoon-kamer: € 105,-
Bij de prijs inbegrepen:
  • 3 Overnachtingen met een uitgebreid ontbijt in een 4 sterren/3 sterren superieur hotel in de binnenstad van Münster.
  • 1 Rondleiding door de binnenstad van Münster in de Engelse of Duitse taal
  • 1 Stadsplattegrond van Münster (A4 formaat)
  • 1 Fietskaart van de stad Münster (1 kaart per 2 personen)
  • 1 Gids met fiets- en wandelroutes langs de beeldhouwwerken met een korte beschrijving van elk der 61 beeldhouwwerken (in de Duitse taal). 1 Gids per twee personen.
  • 1 Stadsgids "Münster beleven en ontdekken" in de Nederlandse taal (1 gids per 2 personen).
Niet inbegrepen bij de prijs: Entree in musea, lunch en diners, entree GOP variété. Fietsen kunnen via ons gehuurd worden.
Vervolgroutes/vervolgarrangementen
1 dag fietsroute: Vredesroute naar Osnabrück met cultuurarrangement in deze stad.
2 dagen genieten met de fiets van Münster naar Enschede.
3 dagen fietsroute industriecultuur in het Ruhrgebiet.

naar boven
Prinzipalmarkt Münster
Prinzipalmarkt
Chillida
Chillida: Toleranz durch Dialog
Gop Varieté
GOP variété( Foto:© GOP)
Dom St. Peter
St. Paulus Kathedraal